Op 28 september opent wethouder Marijn van Ballegooijen de Week van de Ontmoeting in wijkcentrum De Bolder. Tussen 13:00 en 14:00 uur ben je van harte welkom. Er is een vrije inloop met een taartje en een kop koffie.

Tijdens de Week van de Ontmoeting geven organisaties extra aandacht aan eenzaamheid en ontmoeting. Het kan gaan om activiteiten, maar ook door eenzaamheid beter bespreekbaar te maken of gerichte hulp aan te bieden en/of kenbaar te maken.

Over de Week van de Ontmoeting
Of je nu van gezelligheid houdt, zelf misschien wel eenzaamheid ervaart, nieuwe mensen wilt leren kennen of gewoon nieuwsgierig bent. Wat je reden ook is, tijdens de Week van de Ontmoeting staat verbinding centraal en kun je meedoen met een breed scala aan activiteiten. Een overzicht hiervan vind je hier.

Wat is eenzaamheid?
Bij eenzaamheid voel je je niet verbonden. Er is minder contact met andere mensen dan je zou willen. We zijn ons ervan bewust dat er vaak meer achter eenzaamheid zit dan alleen een geïsoleerd bestaan. Tijdens deze week wordt dan ook meer gedaan dan alleen het organiseren van verschillende activiteiten. Er is ook aandacht voor de aanpak van eenzaamheid. Niet iedereen is immers geholpen met een activiteit. Soms is er meer of juist iets anders nodig. Denk aan een cursus Creatief Leven of een training Het heft in eigen handen. Deze cursus en training starten  beiden in oktober. Meer informatie (en mogelijkheden om je aan te melden) vind je op deze pagina van Better Together.

Wanneer is eenzaamheid een probleem?
Iedereen voelt zich wel eens eenzaam of alleen. Dat is normaal. Of je nu jong, oud, rijk of arm bent. Eenzaamheid wordt een probleem als het langer duurt en je niet meer in staat bent het zelf op te lossen.

Mensen doen ertoe en ontmoeten helpt. Nieuwsgierig? Kom dan naar de opening en leer meer over wat we in Amstelveen tegen eenzaamheid doen.

Waar en wanneer?
Wijkcentrum De Bolder
Van 13:00 tot 15:00 uur (opening met Marijn van Ballegooijen om 13:15 uur).

 

Open inschrijving workshop (zorg)professionals

Open inschrijving workshops (zorg)professionals

Open inschrijving workshop ondernemers

Door je gegevens achter te laten ontvangen wij jouw interesse tot deelname. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, wordt er een workshop gepland. Je ontvangt vanzelf bericht.

Ondernemers open inschrijving

Open inschrijving workshop vrijwilligers

Door je gegevens achter te laten ontvangen wij jouw interesse tot deelname. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, wordt er een workshop gepland. Je ontvangt vanzelf bericht. 

Workshop open inschrijving vrijwilligers

Cursus voor inwoners

Cursus Creatief Leven - deelnemers

Workshops en lezingen (zorg)professionals

Workshops en lezingen (zorg)professionals

Alleen voor (zorg)professionals en vrijwilligers.

Aanmelden netwerkbijeenkomst

aanmelden netwerkbijeenkomst
Ik ben een
Ik kom namens een organisatie
Heb je dieetwensen

Inschrijving workshop of lezing

Workshop open inschrijving vrijwilligers