Eenzaamheid is niets meer of minder dan een seintje van je lichaam. Dat seintje betekent dat je iets tekort komt in je verbinding met andere mensen. Het is een emotie, een fysieke ervaring die aanwijsbaar is in je brein. Die emotie noemen we eenzaamheid.

Bron: www.eenzaamheid.info

Signaal 
Het gevoel is een signaal en vertelt jou dat je verbinding met andere mensen niet is wat ie zou moeten zijn. Het signaal is bedoeld om je aan te zetten tot actie: doe er wat aan!

Sociale wezens
Mensen zijn sociale wezens. We danken ons bestaan èn ons overleven aan anderen. Daarom hebben we een ingebouwd waarschuwingssysteem, een alarm voor als die verbinding niet in orde is. Dat signaal kennen we als eenzaamheid. Het is een gevoel dat iedereen kent. Je voelt je leeg, je bent niet verbonden met ‘de anderen’. Als jij je te vaak eenzaam voelt moet je actie ondernemen. ‘Nooit meer alleen’ is waarschijnlijk niet je ambitie… maar wat dan wel precies?

Zelf initiatief nemen
Niet altijd ben je daar misschien toe in staat. Dan is het fijn als je steun krijgt van iemand uit je omgeving. Toch zul je uiteindelijk zelf in actie moeten komen om te werken aan jouw verbinding met andere mensen. Eenzaamheid is niet iets dat vanzelf over gaat, al lijken sommige mensen er minder moeite mee te hebben dan andere.

Als het je niet lukt je relaties met anderen zo voor elkaar te krijgen dat je je gelukkig voelt, blijft die eenzaamheid rondspoken.

Bron: www.eenzaamheid.info. Lees hier verder over  chronische eenzaamheid.

De eerste stap
Dat je op deze website rondkijkt is al een eerste stap. Misschien kun je dan ook een volgende stap nemen. Kijk op onze website wat binnen Amstelveen de mogelijkheden zijn of neem via deze pagina contact met ons op.

Workshops en lezingen (zorg)professionals

Workshops en lezingen (zorg)professionals

Alleen voor (zorg)professionals en vrijwilligers.

Aanmelden netwerkbijeenkomst

aanmelden netwerkbijeenkomst
Ik ben een
Ik kom namens een organisatie
Heb je dieetwensen

Workshops en lezingen

workshops en lezingen alle doelgroepen